D’ Oranjeboom

D’ Oranjeboom

Dit jaar waren we zogezegd in Italië op vakantie, bij lago di levico. Als Nederlander zoeken we daar toch naar een Nederlands pils of bier. Persoonlijk drink ik geen Heineken dat vindt ik geen pils, dat zocht ik dus niet. Laat nou net de plaatselijke supermarkt gedacht hebben dat er veel Nederlanders in de buurt waren, laten we Heineken inkopen. Er stond een muur van 1,80m hoog. En na één week was die muur nog net zo hoog. Ze wisten niet dat Nederlanders niet zo snel meer voor Heineken kozen. Als ze naar mijn mening Hertog Jan hadden ingekocht was het eerder weggeweest of een Leffe blond, maar goed.Ze hadden Oranjeboom.

Oranjeboom dat is lang geleden. Ik zoeken naar Oranjeboom op internet, lijkt het nog wel te bestaan maar alleen voor export. Ik Oranjeboom meegenomen in blikjes. Misschien bestaat het alleen nog maar in blikjes? Maar het was een verrassend lekker biertje, dus de hele vakantie D’Oranjeboom gedronken.

Vanmorgen zit ik te zoeken naar speculaas bier voor sinterklaas, kom ik een filmpje tegen over D’ Oranjeboom, toevallig ik weet het niet. Maar wel leuk.

Filmpje is gemaakt door Bas Romijn.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *