Ispindel

Ispindel

Ik ben niet alleen hobby bierbrouwer, maar bij techniek ligt ook mijn hart, het in elkaar zetten en kalibreren kan ik ook.

Wat is een ispindel, een ispindel is een stukje techniek die je vergisting en de temperatuur kan meten in je gist vat zelf. Dit werkt dan via wifi een een bijbehorende app. Er zijn een aantal apps die je kan gebruiken. Ook die van brewfather. Dus heb je een brewfather met de app dan kun je de ispindel daar ook mee uitlezen. Ikzelf gebruik brewspy, ik vond dit voor mij wel een mooie app. Deze app kun je eenmalig kopen en dan werkt het zeker goed. Je kunt het een en ander aan notificaties instellen. Als je vergisting onder een waarde komt of de temperatuur. Wel handig om het een en ander in de gaten te houden.

De Temperatuur sensor en de tilt module. Het hart van de Ispindel is een Wmos Pro. Die is te connecten via wifi. De Ispindel meet via de hoek waar Ispindel in ligt. Hoe dikker het vloeistof hoe platter de ispindel ligt.

Ik heb hem zelf nog niet echt gebruikt, maar wel in elkaar gezet. Ik heb hem al wel gekalibreerd, dan kun je zien hoe het werkt.

Kijk hier voor meer info….