Cornelis Bier

Cornelis Bier

Vandaag was ik bij de deen (Supermarkt) om een paar speciaal biertjes in te slaan. En nog een paar boodschappen die ik van mijn vrouw moest doen. ( zo heb ik altijd het laatste woord thuis, Ja Schat doe ik schat). Maar als je dan toch bezig bent loop ik meestal even langs de speciaal biertjes. En laat ik nu gisteren de app Untappd op mijn telefoon gezet hebben. door die app is het leuk om hele onbekende bieren te drinken. Nu zag ik bij de deen Cornelis bier staan.

Ik dacht dat is een bijzonder biertje van een kleine brouwerij. Ik heb een triple en een donker meegenomen.

Op een gegeven moment sta ik voor mijn koelkast met de vraag welke zal ik nemen de triple of de donker, het werd de donker van Cornelis.
Ik maak het bier open en proef het biertje. Ik vond het een lekker biertje. 

Het idee van de app is dat je je gedronken biertjes in checked, dan kun je het biertje scannen als dat lukt dan zie je allerlei informatie over dat biertje. 

Op dat moment kom ik er achter dat het bier gebrouwen wordt door Jopen. Jopen is een brouwerij in een kerk. Heel veel mensen vinden het een mooie brouwerij. Ik ben er nooit geweest dus ik kan daar niet over meepraten, wel weet ik dat ik persoonlijk niks heb met Jopen. Dit heeft wat mij betreft met de beleving die bij bier en bierbrouwen hoort. Bij Jopen heb ik het gevoel dat ze zoveel mogelijk verschillende bieren brouwen.
Als je op de site kijkt dan zie je het wel. Vooral in de schop.

https://www.jopenbier.nl/ontdek-jopen/shop
https://www.jopenbier.nl/bieren/#specials

en daar staat cornelis bier niet eens tussen moet je nagaan

Zie maar, Opzich was het biertje wel lekker, beetje zwaar misschien en Zoet..

Dit was hem


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *