Koolzuur

Koolzuur

Het geeft niet dat je een fout maakt, het gaat erom dat je er wat van leert. Het leermoment van deze week is dat als je je bier gebotteld hebt dat je de flesjes weg moet zetten bij een temperatuur van +- 20 graden. Eigenlijk is dit best logisch, als je dit niet doet dan doet de gist het niet en komt er geen koolzuur in het flesje. Na het proeven afgelopen weekend ben ik daar achtergekomen.

Leermoment.

ik brouw nu twee en half jaar en heb nu 10 biertjes gemaakt maar zo zie je, het bierbrouwen is een groot leerproces en dat maakt het ook leuk. Af en toe mislukt er wat en af en toe lukt er wat.

Wat maakt het bierbrouwen nu leuk.

De spanning en de geuren, ten eerste de brouwdag de luchten die er afkomen dat is zo fijn. ( ik denk dat het komt dat wij mannen jagers en boeren zijn, dat we daarom van die heerlijke luchten houden. En dan ook nog de spanning die vrijkomt van het proeven of je recept of ideeen wel goed uit de verf komen. Al met al een rete spannende hobby..